Wie is

Lotte de Monte
LotteIk beoefen yoga vanaf 2002 en heb in de tussentijd vele verschillende cursussen en trainingen op het gebied van lichaamswerk, yoga en meditatie gedaan. In mijn studententijd begon ik met de beoefening van Hatha-yoga en de zoektocht naar een ‘gelukkiger’ leven. Als tiener en later student ervoer ik het leven bij regelmaat namelijk niet als gelukkig, zoals zovele mensen eigenlijk. Ik leed zoals dit in het boeddhisme wordt genoemd. Mijn eerste yogaleraar deed me bewust worden dat er een andere weg mogelijk was en is. Al snel vond ik deze weg in meditatie, het boeddhisme en de meer westerse benadering van lichaamswerk.
Lotte
Toen ik in 2007 en 2008 een reis door India maakte, deed ik mij eerste Vipasana meditatieretraite in de traditie van S.N. Goenka. Deze techniek gaf een hele nieuwe dimensie aan mijn leven. Een leven met geduld, mededogen, vergeving en liefde in de eerste plaats voor mezelf, maar door de ruimte die er ontstond, ook voor anderen en zelfs voor de mensen die het me niet altijd makkelijk hebben gemaakt of maken. Zo is deze techniek een belangrijke rol in mijn spirituele ontwikkeling gaan maken. Jaarlijks neem ik 10 dagen de tijd om me terug te trekken van het gewone leven en doe ik een Vipassana meditatie cursus.
Na de afronding van mijn studie orthopedagogiek ben ik als groepsleider in de gehandicaptenzorg gaan werken. Op Kempenheaghe in Maarheeze en op Verdandi in Zutphen en Loenen deed ik groepswerk, dagbesteding of 1-op-1-begeleiding. Inmiddels was mijn man ook de Vipassana techniek gaan beoefenen. We voelden beide een sterke drang de plekken waar deze techniek van leraar op leraar is overgedragen te gaan bezoeken.
LotteZodoende maakte we in 2018 met ons gezin een reis door Thailand en Myanmar om verschillende boeddhistische kloosters te bezoeken. Ook gingen we naar India voor een gedeeltelijke bedevaart naar de belangrijke plekken in het leven van de Boeddha. De eigenschappen en het leven van Boeddha hebben me vanaf de eerste kennisneming hiermee geïntrigeerd. Een van de verhalen is dat hij zelfs op een drukke Indiase markt kon mediteren, zich niet liet afleiden, zijn geest geconcentreerd wist te houden; rustig en kalm kon blijven. Zo ook zijn er de verhalen dat hij als het ware de cadeaus van woede en agressie niet aannam, maar bij de eigenaar hiervan kon laten.
LotteNa deze reis voelde ik een sterke neiging om mezelf op spiritueel gebied verder te ontwikkelen. Ik wilde een opleiding doen tot yoga docent. Vanaf mijn studententijd voelde ik al een sterke neiging hiertoe, maar mijn hoofd had telkens excuses en smoesjes om daar niet naar te luisteren. Nu was het tijd het tij te keren en aandacht aan mijn ziel te geven, dus starte ik in 2019 de Vinyasa yoga teachers training aan de Dutch Yoga Acadamy in Nijmegen. In 2020 behaalde ik mijn yogadocentbevoegdheid en deed ik tevens de eerste training Yoga for the Special Child®. In 2021 volgde ik hier de tweede training van en behaalde ik mijn bewijs tot docentbevoegdheid in deze techniek; een methode ontwikkeld door Sonia Sumar. Sonia Sumar geeft al meer dan 45 jaar yoga aan kinderen en volwassenen met specifieke zorgvragen en heeft wereldwijd een fantastische erkenning gekregen voor haar werk. Zelf werk ik nu ruim 3 jaar met deze techniek en zie ik de mensen en kinderen waarmee ik werk groeien! Afgelopen jaar heb ik ook in klassen op speciaal onderwijs les mogen geven.
Lotte
Voor meer informatie: 06-15024315 / info@aandachtvoorjeziel.nl
Lotte de Monte